FA Žalgirietis

2005 m. “Žalgiriečio“ komandos triumfas Lietuvos čempionato finalo ketverte

Šeštadienį - sekmadienį Kaune vykusiame Lietuvos moksleivių mažojo futbolo čempionato baigiamojo etapo varžybose tarp 2005 m. gimimo vaikų komandų trumfavo FA „Žalgirietis“ komanda – žaliai balti dar pirmąją turnyro dieną 3:2 principinėje dvikovoje įveikę „amžinus“ varžovus Vilniaus FM komandą, 6:1 sutriuškinę ambicinguosius turnyro šeimininkus FK „Girionys“ komandą, antrus metus iš eilės užsitikrino šalies čempionų titulą, o sekmadienį jau nieko nelėmusiose rungtynėse 4:0 „nušlavė“ ir jaunuosius Marijampolės „Sūduvos“ komandos atstovus.

Turnyro tvarkaraštis žalgiriečiams buvo itin nepalankus – jau pirmosios rungtynės su Vilniaus FM komanda (tren. E. Malkevičius) ir iškart po jų - dvikova su turnyro šeimininkais. Varžybose su FM auklėtiniais žalgiriečiai žaidė labiau gynybinį kontraatakomis grįstą futbolą. Ši trenerio parinkta strategija pasiteisino su kaupu – drausmingai ir pasiaukojamai gindamiesi, jau po vienos pirmųjų kontraatakų žalgiriečiai pelno įvartį – tą veržlaus prasiveržimo pabaigoje padaro Nedas. Tačiau dar pirmajame kėlinyje rezultatą vyšniniai lygina. Nors FM auklėtiniai ir dažniau kontroliavo kamuolį, tačiau žalgiriečiai ir toliau atsakinėjo labai pavojingomis kontraatakomis. Antrojo kėlinio pradžioje Romas po Nedo perdavimo muša antrąjį įvartį ir jau 2:1 žaliai baltųjų naudai. Varžovai „apgula“ puikiai rungtynėse žaidusio Dovydo vartus, tačiau ilgą laiką pavyksta sėkmingai apsiginti, kol kartą nesuklystama gynyboje, „nepasaugant“ varžovo – Vilniaus FM dar kartą lygina rezultatą. Likus mažiau nei penkioms minutėms iki rungtynių pabaigos, Nedas ir Lukas pademonstruoja, ko gero, gražiausią kombinaciją ir, dviese žaisdami perdavimais, „išmaudo“ kone visą varžovų komandą – Nedas mušą trečiąjį įvartį. Dar vienas varžovų surengtas Dovydo vartų šturmas jau nepavyksta – puikai žaidžia tiek žaliai baltųjų vartininkas, tiek pasiaukojamai ginasi visa komanda. Varžybų teisėjas fiksuoja galutinį rezultatą – 3:2 FA „Žalgirietis“ naudai. Daugelio žiūrovų manymu, šios rungtynės prilygo turnyro finalui.

Vos po dvidešimties minučių trenerio R. Klimavičiaus auklėtiniams teko stoti į kovą jau su ambicingais turnyro šeimininkais FK „Girionys“ atstovais. Nepaisant vieno iš žalgiriečių Ąžuolo traumos, praretėję žaliai baltųjų gretos demonstruoja itin drausmingą žaidimą ir aštrių kontraatakų metu muša kauniečiams įvarčius vienas po kito - jau pirmajame kėlinyje tris, praktiškai nulemdami rungtynių baigtį savo naudai. Nors varžovams ir pavyksta rezultatą sužvelninti iki 1:3, tačiau žalgiriečiai toliau persvarą tik dar labiau didino, antrajame kėlinyje varžovams įmušdami dar tris įvarčius. Nors turnyro šeimininkai ir nenuleidžia rankų bei garbingai kovoja, žalgiriečių vartininkas Dovydas ir toliau išlaiko savo vartus „sausus“, o tik sėkmės dėka ir patys „girioniukai“ negauna dar didesnės „porcijos“ įvarčių į savo vartus.

Jau po pirmosios turnyro dienos dėka iškovotų dviejų pergalių ir palankių kitų rezultatų užsitikrinę čempionų titulą, jaunieji žalgiriečiai važiuoja namo. Anot trenerio R.Klimavičiaus, vaikų entuziasmo tai nemažina, ir žalgiriečiai sekmadienį dar kartą sužaidžia labai solidžiai - užtikrintai 4:0 įveikdami Marijampolės „Sūduvos“ bendraamžius, su kuria išvakarėse Vilniaus FM sužaidė 5:4, tik paskutinę rungtynių minutę pelnydami pergalingą įvartį.

Nepaisant „sauso“ rezultato, rungtynės su suvalkiečiais anaiptol nebuvo lengvos. Varžovams atidavę teritorinę persvarą, tačiau nepalikdami laisvų erdvių, jaunieji žalgiriečiai sėkmingai ginasi, o įvarčius muša tik žaliai balti. Ypač gražus įvartis buvo trečiasis, kur žalgiriečių vartininkas Dovydas pademonstravo tikrus puolėjo technikos įgūdžius, kamuolį nuo pat savo vartų prasivaręs pro pusę varžovų iki pat aikštės vidurio, link savęs sutraukęs varžovų gynėjus, ir tarsi ant lėkštutės, kamuolį atidavęs laisvam komandos draugui Eigirdui, kuriam beliko iš kelių metrų tik pasiųsti kamuolį į varžovų vartus. Po šio įvarčio rungtynių baigtis jau tapo aiški, ir komandos aikštelėje jau atliko tik formalumus – marijampoliečiai jiems ir toliau nesėkmingai „treniravo“ Dovydą, o žalgiriečiai „smaginosi“ pabėgdami į greitas atakas bei demonstruodami puikius kamuolio valdymo įgūdžius. Galutinis rungtynių rezultatas buvo fiksuotas 4:0 „Žalgiriečio“ komandos naudai.

Anot trenerio R. Klimavičiaus, nors komandai dėl ligos padėti turnyre negalėjo vienas jos lyderių Mantas, vaikai įrodė, kad net ir netekus svarbaus žaidėjo, yra pajėgūs apginti prieš metus iškovotą Lietuvos čempionų titulą. „Didžiuojuosi visais be išimties – aikštelėje vaikų akys tiesiog „degė“ noru žaisti. Labai drausmingai ir pasiaukojamai gynėmės – turnyre praleidome tik tris įvarčius. Nepaisant daugybės neišnaudotų progų, vis tiek sugebėjome įmušti daugiausiai iš visų finalo ketverto dalyvių. Nors kiek nuogastavome, kad jau šeštadienį iškovotas čempionų titulas sekmadienį nepadarytų „meškos paslaugos“, tačiau tie nuogastavimai buvo be pagrindo - visi vaikai aikštelėje prieš suvalkiečius kovojo pagirtinai, demonstruodami tikrą „čempionišką“ charakterį, nepaisant to, jog kai kurie mūsų komandos „matematikai“ jau buvo pasiskaičiavę, jog jie jau čempionai,- su šypsena kalbėjo treneris R.Klimavičius.

Geriausiu turnyro vartininku buvo pripažintas žaliai baltųjų vartininkas Dovydas, turnyre praleidęs mažiausiai įvarčių, o varžovų vartininkų siaubu tapo Nedas, kuris net šešis kartus nuginklavo varžovų vartus bei buvo pripažintas geriausiu finalinio etapo puolėju.

Trenerio Remigijaus Klimavičiaus vadovaujamoje komandoje finaliniame Lietuvos mažojo futbolo etape žaidė ir šalies čempionais tapo Nedas, Romas, Eigirdas, Matas, Ažuolas, Tadas, Lukas, Jonas, Motiejus, Arminas, Dovydas, Dominykas. Tik dėl ligos šį kart komandai negalėjo padėti Mantas.

Treneris ir akademijos vadovai dėkoja komandos narių tėveliams, aktyviai palaikiusiems komandą finaliniame turnyre.

 

Aprangų katalogas


Rėmėjai








Kontaktai

VŠĮ ,,Žalgirietis“

Įmonės kodas – 302543503,
Adresas: P. Žadeikos 12-12, LT-06320, Vilnius
AB bankas „Swedbank“
Banko kodas 73000
LT 927300010124102043