FA Žalgirietis

1998m.žalgiriečių startai Žiemos - Pavasario čempionate bei "Ateities Cup - 2012"

Pirmą kartą LFF organizuotame Žiemos - Pavasario čempionate pareiškė norą dalyvauti 5 Vilniaus zonos komandos. Pirmose rungtynėse naujame LFF stadione susitikome su Vilniaus FM. Pirmąjį kėlinį sužaidėme gana gerai ir po Edgaro, Luko G., bei Tomo įvarčių išėjome į rūbinę rezultatui esant 3:2. Pasikeitus pusėmis antrąjį kėlinį žaidėme prieš stiprų vėją ir neatsilaikėme. Pora kuriozinių įvarčių ir rungtynes pralaimime 3:5.

 

Antrose rungtynėse mūsų laukė Vilniaus FM - 2 arba mums geriau žinoma BFA. Rungtynes pradėjome labai aktyviai ir pelnę įvartį dominavome aikštėje. Tačiau rungtynių arbitrė pačioje rungtynių pabaigoje skyrė net du 11m baudinius ir rungtynės baigėsi rezultatu ...3:3. pergalė išslydo iš rankų. Sekančios rungtynės su Utenos - Širvintų komanda. Scenarijus panašus - pirmaujam, praleidžiam, praleidžiam, Edgaras lygina rezultatą 2:2 ir lieka kelios minutės, bet apmaudžiai klystame 2:3 ir pačioje pabaigoje 2:4. Gaila, nes žaidėme neblogai, tačiau besiginant problemų dar daug. Paskutinėse rungtynėse susitikome su Rotalio futbolininkais. Sužaidėme geriausias rungtynes nors ir pralaimėjome 1:2. Tačiau ilgiau kontroliavome kamuolį, turėjome nemažai progų, galų gale ir gynyboje sužaidėme kaip ne keista gerai, bet vartininkas neblizgėjo ir apmaudžiau nusileidome labiau patyrusiam varžovui. Šis turnyras - puikus jėgų pasitikrinimas su "A" lygos senbuviais, kurie visi rikiuojasi turnyrinės lentelės viršutinėje dalyje. Taigi, pamatėme varžovų galimybes, pasižiūrėjome ko trūksta mums ir ruošimės rudeniui.

"Ateities Cup" turnyre neatvykus vienai baltarusių komandai gavome pavėluotą pakvietimą prisidėti prie gana neblogų komandų rato. Pirmose rungtynėse žaidėme su "Minsk - 99" komanda, kurią po Luko Ž. ir Vyto įvarčių nugalėjome rezultatu 2:0. Dar kokių 5 - 6 puikių progų Vytas neišnaudojo. Antras rungtynes žaidėme su Kaliningrado "Baltika". Gana lygioje kovoje varžovams nusileidome rezultatu 1:2 (Edgaras). Kitą dieną iš pačio ryto LFF stadione prieš mus išsirikiavo "Ateitis - 99". Nuo pat pirmųjų sekundžių pervažiavome per juos tarsi su volu. Praėjus vos 2 min. žalgiriečiai priekyje ...2:0 ir taip nesustojome visą kėlinį 5:0. Edgaro pokeris - 4 įvarčiai ir Vyto rezultatyvus smūgis leido ramiai žingsniuoti į rūbinę. Tačiau antrajame kėlinyje pakeitus keletą pagrindinių žaidėjų bei vartininką ir išleidus į aikštę mažiau žaidžiančius žaidėjus, aikštėje įsivyravo lengvas pasimetimas. Praleidžiame vieną įvartį po kito ir jau tik 5:3. Taigi, pirmasis kėlinys 10 balų, o antrasis - minus 8. Taip žaisti negalima.

Paskutinėse grupės rungtynėse susikovėme su augalota, fiziškai galinga Minsko SDJUŠOR vienuolike, kuri mūsų grupėje užėmė 1 vietą. Mums tai buvo antrosios rungtynės penktadienį, kai tuo tarpu varžovui - pirmosios. Rungtynių pradžia tarsi ir nieko. Edgaras "suvalgo" ties baudos aikštele miegantį varžovų gynėją ir mes priekyje 1:0. Varžovų spaudimas didėja ir pirmasis jo neatlaiko Vilius, kuris išmušdamas kamuolį pataiko varžovui į ...minkštą vietą, o pastarasis apsisukęs ramiai kamuolį paridena į mūsų vartus. Dar keletas klaidų gynyboje ir pirmąjį kėlinį gauname 1:4. Rūbinėje vaikinukai gavo velnių už vaikščiojimą po aikštę ir antrajame kėlinyje pamatėme visai kitą vaizdelį. Kova, tikslūs perdavimai, smūgiai į vartus. Nors įvarčio ir neįmušėme, bet parodėme, kad mokame žaisti.

Dėl 5-6 vietų po keleto dienų žaidėme su Ateities - 98 komanda. Pirmieji susikūrėme pora progų, bet nerealizavome. Varžovai kartą buvo iššokę vienas prieš vieną, bet taip pat neįmušė. Atrodė, kad kėlinys taip ir pasibaigs lygiosiomis, bet ir vėl, iš kažkur atskridęs "balionas" leidžiasi mūsų vartininkui už kalnieriaus ir 0:1. Antrasis kėlinys - pusė velnio, bet įvarčiai krenta tik į mūsų vartus. Pralaimime 0:4, nors pagal žaidimą praleidome tikrai per daug. Taigi, 2 pergalės ir 3 pralaimėjimai, 6 vieta bei gera patirtis besiruošiant I lygos sezonui, o tuo pačiu ir "A" lygai, į kurią siekiame patekti šį rudenį. Tačiau tam reiks nemažai prakaito išlieti.

 

Aprangų katalogas


Rėmėjai








Kontaktai

VŠĮ ,,Žalgirietis“

Įmonės kodas – 302543503,
Adresas: P. Žadeikos 12-12, LT-06320, Vilnius
AB bankas „Swedbank“
Banko kodas 73000
LT 927300010124102043